Google Classroom

Google Classroom

Werken met Google Classroom

Alle leerlingen van de groepen 5 t/m 8 hebben op Daltonschool De Margriet een eigen account voor Google Classroom. Dit account eindigt op @demargriet.nl. Leerlingen van groepen 3 en 4 gebruiken een gezamenlijk groeps-account om in te loggen. Met dit account log je in bij Google Classroom. Dit is overigens hetzelfde account als waarmee leerlingen op school inloggen op een Chromebook. Het is belangrijk dat je altijd alleen met het eigen, of klassen account inlogt, en dat je weer uitlogt als je klaar bent met werken.

De browser die je het best kunt gebruiken om te werken met Google Classroom is Google Chrome.

Zorg ervoor dat je je wachtwoord niet vergeet en hem niet zomaar aan iemand vertelt. In geval van nood kan je via ict@demargriet.nl  vragen om je wachtwoord te resetten. Je krijgt dan een tijdelijk wachtwoord toegestuurd, die je bij de eerste keer inloggen, meteen zelf moet veranderen. Wij weten je wachtwoord dus nooit.

De groepen 4 t/m 8 zijn ingedeeld in hun eigen groep als ze zijn ingelogd op Google Classroom. Elke groep heeft: een gezamenlijke startpagina waar de leraar updates of mededelingen kan doen en bijvoorbeeld de dagplanning aangeeft. Ook is er een pagina waar schoolwerk staat, zoals: de taakbrieven, de werkboeken, de bronnenboeken en de nakijkboeken. Op de startpagina staat ook  een link naar het groeps-videogesprek. Dit samen vormt een digitale klas, een Classroom.

wat moet je doen om in je Classroom te komen?

stap 1:     log in Google Chrome in op  https://classroom.google.com/

voor een iPad, een tablet of een telefoon moet je eerst de Classroom App downloaden in de App Store of de Play Store.

stap 2:     kies Classroom, via de stipjes rechtsboven.

Stap 3:     Kies de klas waar je bij hoort. Let op: De eerste keer moet je de uitnodiging om deel te nemen even accepteren. En dan zit je echt in je Classroom.

In je Classroom kom je eerst op de pagina "Updates". Op deze pagina staan de nieuwtjes van je klas en vind je bijvoorbeeld de link naar een videogesprek.

Wil je alle deelnemers van het videogesprek in een raster, zodat je iedereen tegelijk kan zien? Gebruik dan de Google Chrome browser.
 
Boven in het scherm staat ook een kopje met "Schoolwerk" Als je daarop klikt, ga je naar de drive. Op de drive staan er bestanden die de hele klas kan zien, net als op de computer op school.

De leerlingen van de bovenbouw, kunnen ook digitale opdrachten krijgen die je ook moet inleveren zodat de juf of meester het kan bekijken en je tips en tops kan geven.

 

Terug

Nolensstraat 44

3039 PV Rotterdam

010 466 30 12

admin@nulldemargriet.nl