2 teams door naar de halve finale: schoolveldvoetbaltoernooi groepen 5 en 6


Net als voorgaande jaren was de voorronde van het schoolveldvoetbaltoernooi voor de groepen 5&6 weer een groot succes! Met 60 kinderen, 24 ouders, 3 collega’s, 17 auto’s, 5 fietsen en nog heel veel supporters waren wij aanwezig bij voetbalvereniging Leonidas!
Het waren spannende wedstrijden. Een paar teams zijn 2e in hun poule geworden en gaan helaas niet door naar de halve finale. Het meisjesteam “Dalton Margriet nhk NO” en het jongensteam “Dalton Margriet nhk 2 NO” zijn wel 1e geworden in hun poule en gaan door naar de halve finale op woensdag 8 april bij Xerxes/DZB in Zevenkamp!
Klik hier voor alle foto’s en iedereen bedankt voor jullie inzet! (Gym)meester Marc

Volleybaltoernooi: jongens en meisjes 2e van Rotterdam Noord!

Woensdag 11 maart deden onze teams mee aan het S&R volleybaltoernooi. Er waren veel supporters van onze school aanwezig! Het was een sportieve en gezellige middag. Beide teams werden 1e van hun poule in de voorronde en wonnen ook de halve finale. In de finale werd het erg spannend… De jongens verloren met 12-13 en de meisjes met 8-9. Goed gedaan hoor! (Gym)meester Marc

Wie komen er morgen kijken? De spelers verzamelen om 13.30 uur in de sporthal aan de Noorderhavenkade 8. Klik hier voor het speelschema.

Basketbal jongens en meisjes 1e van Rotterdam Noord!

Vandaag was het basketbaltoernooi tegen de andere scholen uit de buurt voor de groepen 7&8. Het waren spannende wedstrijden! Er waren ook veel supporters van onze school. Ouders, kinderen en veel juffen en meesters: Sean, Rob, Amanda, Yuri en Huib. Beide teams zijn 1e van Rotterdam Noord geworden en zijn geplaatst voor “the FINAL” in Ahoy op donderdag 18 juni 2015! Heel goed gedaan teams, (gym)meester Marc

Medailleregen voor Daltonschool De Margriet!

Vandaag organiseerde “Sport & Recreatie Rotterdam Noord” het schaak-, dam- en tafeltennistoernooi. Veel van onze leerlingen uit groep 7&8 deden mee aan dit toernooi. En met succes! Bruno werd 1e bij schaken en Amina 3e. Taïna werd 1e bij tafeltennis en Luka 3e. En ook bij dammen mooie resultaten: Oumaima 1e, Bastiaan 2e en Yassine 4e. Bijna al deze kinderen stromen door naar “the FINAL” in Ahoy op donderdag 18 juni 2015!
Volgende week, woensdag 26 november doen wij mee aan het basketbaltoernooi. Supporters welkom vanaf 14.00 in de sporthal aan de Noorderhavenkade 8!

the FINAL 2014: hockeymeisjes 3e en judo Milos 1e van heel Rotterdam!

De finalisten voor alle sporten hadden zich via verschillende voorrondes in de deelgebieden gekwalificeerd voor de finales. Kinderen van ruim 100 verschillende Rotterdamse scholen betraden in Ahoy het strijdtoneel in dertien verschillende sporten. De kinderen uit de groepen 7/8 van Daltonschool De Margriet waren met maar liefst 9 teams door naar “the FINAL”!

Meisjes groep 5/6 “Stedelijke Finale” veldvoetbaltoernooi: 4e van heel Rotterdam!

23 april 2014: Na penalty’s zijn onze meisjes geen 3e maar 4e van heel Rotterdam geworden! Volgend jaar doen wij weer mee met het veldvoetbaltoernooi voor de groepen 5/6!

Net als voorgaande jaren gaat ons meisjesveldvoetbalteam door naar de stedelijke Finale op woensdagmiddag 23 april bij Overmaas! De beste 6 scholen gaan daar strijden om de Rotterdamse beker. Ons jongensteam is tijdens de halve finale net 3e in de poule geworden. Klik hier voor alle foto’s van dag 2, gemaakt door meester Patrick.

Wie komen er woensdagmiddag kijken bij het veldvoetbaltoernooi voor de groepen 5/6 bij Leonidas?

Supporters zijn welkom aan het Erasmuspad 9, 3052 KP Rotterdam
010 4181351. Klik hieronder op de brief en/of het speelschema. Tot morgen, (gym)meester Marc

Handbal meisjesteam naar “the FINAL” in Ahoy!

Woensdagmiddag 5 maart hebben onze handbalteams mee gedaan aan het “sport & recreatie Rotterdam Noord” handbaltoernooi. Het was even wennen, omdat er op een half handbalveld gespeeld werd. Veel speltactieken en spelopbouwen die onze kinderen geleerd hadden, konden helaas niet toegepast worden. Volgend jaar wordt er gelukkig wel weer op een heel handbalveld gespeeld.
Ondanks dat zijn onze meisjes 1e van Rotterdam Noord geworden en stromen zij door naar de stedelijke finale op donderdag 19 juni in Ahoy. De jongens werden 4e.
Het volgende toernooi is op woensdagmiddag 19 maart. Veldvoetbal voor de groepen 5/6 bij voetbalvereniging Leonidas! Supporters zijn natuurlijk welkom.

Wie komen er kijken bij het handbaltoernooi?

Aanstaande woensdag 5 maart, doen de groepen 7/8 mee aan het handbaltoernooi in de sporthal aan de Noorderhavenkade 8. Vorig jaar zijn onze jongens 1e van Rotterdam Noord geworden! De spelers moeten om 14.00 uur aanwezig zijn en supporters zijn vanaf 14.15 uur welkom. Klik hier om het wedstrijdschema te downloaden. Tot woensdagmiddag, (gym)meester Marc

Volleybaltoernooi: jongens naar “the FINAL” in Ahoy

En de meisjes werden net 3e. Het scheelde maar 1 punt of de meisjes waren 2e geworden en dan was er nog een kansje om naar de stedelijke finale in Ahoy te gaan. De jongens waren terecht 1e van Rotterdam Noord. Weer twee mooie bekers erbij in onze prijzenkasten! Woensdag 5 maart doen de groepen 7/8 mee aan het handbaltoernooi in de sporthal aan de Noorderhavenkade 8. Supporters welkom!

Wie komen er woensdagmiddag kijken bij het volleybaltoernooi voor de groepen 7/8?

De spelers verzamelen om 13.45 uur in de kantine van sporthal aan de Noorderhavenkade 8. Vanaf 14.00 uur zijn ook de supporters welkom! Vorig jaar werden onze meisjes 1e van Rotterdam Noord. Hoe zou het dit jaar gaan? Klik hier voor het tijdschema en tot morgen. (Gym)meester Marc

Informatie veldvoetbaltoernooi groepen 5/6!

Inschrijven tot donderdag 13 februari. Klik hier voor de brief.

Daltonschool De Margriet hockeymeisjes beste van Rotterdam Noord!

Woensdag 29 januari deden wij weer mee met het unihockeytoernooi van Sport & Recreatie Rotterdam Noord. Er waren veel scholen aanwezig. Na de voorrondes hadden onze jongens en meisjes zich geplaatst voor de halve finale. De jongens verloren deze helaas, maar wonnen de troostfinale en werden 3e van Rotterdam Noord. De meisjes hebben alle wedstrijden gewonnen en hebben de 1e prijs gekregen! Zij mogen op donderdag 19 juni naar de stedelijke finale: “the FINAL” in Ahoy. Klik hier voor nog meer foto’s.

Twee zaalvoetbalteams door naar de stedelijke finale: “the FINAL” in Ahoy!

Na vele voetbalwedstrijden was het woensdamiddag 18 december tijd voor de finale. Wij stonden met twee teams ongeslagen in de finale. Eerst waren de meisjes aan de beurt. Zij speelden erg geconcentreerd en wonnen met 4-1! De meisjes zijn net als de vorige 5 jaren eerste van Rotterdam Noord! Taïna uit groep 7 heeft een extra prijs gewonnen, omdat zij de beste voetbalster van het toernooi was. De jongens speelden ook erg goed. In de rust stond het 3-0 voor ons. Helaas raakte onze verdediger geblesseerd en verloren we de wedstrijd met 3-5. Beide teams zijn door naar “the FINAL” in Ahoy op donderdag 19 juni 2014! Foto’s van alle toernooidagen kunt u hier bekijken.
Woensdag 29 januari doen wij mee aan het hockeytoernooi voor de groepen 7/8. Supporters zijn altijd welkom! (gym)meester Marc

 

Informatie zaalvoetbaltoernooi groepen 7/8. Supporters welkom!

Hieronder kunt u alle informatie lezen over het zaalvoetbaltoernooi voor de groepen 7/8. Alle wedstrijden zijn in de sporthal aan de Noorderhavenkade 8 en (gym)meester Marc is altijd aanwezig. Supporters zijn welkom!
Woensdag 13 november: meisjes 13.45 uur verzamelen tot 16.00 uur
Woensdag 20 november: jongens 13.45 uur verzamelen tot 16.00 uur
Woensdag 11 december: halve finale jongens & meisjes 13.45 uur verzamelen
Woensdag 18 december: finale jongens & meisjes 13.45 uur verzamelen

Basketbalmeisjes 2e en jongens 1e van Rotterdam Noord!

Na een sportieve basketbalwoensdagmiddag zijn onze meisjes 2e en jongens 1e van Rotterdam Noord geworden! Er waren weer veel supporters aanwezig. Hieronder kunt u enkele foto’s en een filmpje bekijken. Na de herfstvakantie start de zaalvoetbalcompetitie voor basischolen uit Rotterdam Noord. Voor alle data van de komende toernooien, bijvoorbeeld hockey, kunt u hier klikken.

Data schoolsporttoernooien S&R Rotterdam Noord 2013-2014

Net als voorgaande jaren doen wij met de groepen 7/8 weer mee met de schoolsporttoernooien van Sport & Recreatie Rotterdam Noord. Met de groepen 5/6 doen wij in maart en april weer mee met het veldvoetbaltoernooi. In de bijlage hieronder kunt u de data downloaden.

Mooie resultaten tijdens “the FINAL” in Ahoy!

Tijdens de juni vakantie, waren er veel kinderen uit de groepen 7/8 die deelnamen aan “the FINAL” in Ahoy. De beste teams (van de 215 basisscholen uit Rotterdam) per tak van sport uit elke deelgemeente, spelen mee aan dit toernooi. Ook dit jaar hebben veel van onze sportteams zich geplaatst voor dit toernooi! Het was, mede dankzij de vele ouders, een erg sportieve en gezellige dag. Lalah is 3e geworden bij atletiek. Cedric 3e bij judo. De basketbalmeisjes en de voetbalmeisjes 2e. De hockeyjongens 1e van heel Rotterdam! Goed gedaan allemaal en tot na de junivakantie, (gym)meester Marc. Klik hier voor de foto’s! (PS. als u nog leuke foto’s heeft van deze dag, wilt u die dan naar mij mailen, dan zet ik ze bij de rest!)

Volleybaltoernooi voor leerkrachten

Net als vorig jaar hebben onze leerkrachten weer meegedaan aan het volleybal toernooi voor BOOR scholen. Dit jaar geen 2e plaats, maar 6e plaats behaald. Het was erg gezellig en meester Yuri en Patrick waren onze supporters. Voor volgend jaar hebben wij onze nieuwe directeur Joek-Jan alvast aan ons team toegevoegd!

Atletiek toernooi: meerdere winnaars naar “the FINAL” in AHOY!

Naast het veldvoetbaltoernooi voor de groepen 5/6, was er op woensdag 24 april ook het atletiek toernooi voor de groepen 7/8. Onze leerlingen hebben het zeer goed gedaan en gaan op donderdag 13 juni naar “the FINAL” in AHOY! Heel goed gedaan.

Tobias: 3e hoogspringen
Tyler: 2e hoogspringen – 3e verspringen – 1e sprint
Joris: 1e kogel

Vina: 2e sprint – 3e hoogspringen – 2e verspringen
Lalah: 1e sprint – 2e hoogspringen – 1e verspringen

Informatie finale veldvoetbaltoernooi groepen 5/6

Klik hier voor de informatiebrief woensdagmiddag 24 april…
Hieronder staan de speelschema’s. Let op de juiste pouleindeling!

Handbalteam jongens naar “the FINAL” in Ahoy!

Na een gezellige en drukke woensdagmiddag vol spannende handbalwestrijden, zijn onze meisjes 3e geworden. Onze jongens zijn 1e van Rotterdam Noord! Zij spelen donderdag 13 juni, tijdens “the FINAL” in Ahoy tegen de winnaars van de andere deelgemeenten. Succes!

Jaaaaa de voetbalmeiden en jongens van Daltonschool De Margriet zijn door naar de finale!!

 

foto

Afgelopen woensdagmiddag 10 april deden onze meiden mee aan de halve finale van het scholenvoetbaltoernooi! Ook deze middag hebben we veel plezier gehad, goed gevoetbald en we werden fanatiek aangemoedigd!! Team 2 van de Margriet heeft zelfs de finale gehaald!! Woensdag 24 april hopen we op zon, veel supporters die ons komen aanmoedigen en wie weet….. de beker!!!

Informatie veldvoetbaltoernooi 10 april groepen 5-6

Aanstaande woensdag doen 3 van onze veldvoetbalteams mee aan de halve finale van het “sport & recreatie Rotterdam” veldvoetbaltoernooi voor de groepen 5/6. U kunt hier de brief downloaden en de speelschema’s zijn onderaan dit bericht te downloaden. Foto’s van de 1e voetbaldag kunt u hier bekijken.

Uni hockey toernooi groepen 7/8

Vandaag, woensdag 13 maart hebben onze uni hockeyteams meegedaan met het toernooi van Sport & recreatie Rotterdam. Het waren veel spannende wedstrijden met mooie doelpunten. Beide teams hebben het erg goed gedaan. Na twee spannende finales hebben beide teams in de verlenging met 0-1 verloren. Eindstand: jongens & meisjes allebei 2e van Rotterdam Noord! Goed gedaan! Volgende week woensdag 20 maart doen wij vanaf 13.00 uur met de groepen 5/6 mee met het veldvoetbaltoernooi bij voetbalvereniging “Leonidas”, aan het Erasmuspad 9.

 

 

Laatste informatiebrief veldvoetbaltoernooi groepen 5/6 online

Klik hier voor de laatste informatiebrief met de auto- en teamindeling en hier voor het speelschema van woensdagmiddag 20 maart! Supporters zijn welkom vanaf 13.30 uur bij voetbalvereniging Leonidas, Erasmuspad 9.

Volleybaltoernooi groepen 7/8

Woensdag 6 maart hebben de groepen 7&8 aan het volleybaltoernooi mee gedaan. Het waren erg spannende wedstrijden. Na veel wedstrijden zijn de jongens 5e en de meisjes 1e van Rotterdam Noord geworden! Ons meisjesteam gaat naar “the FINAL” in Ahoy! Volgende week woensdag doen wij weer mee aan het hockeytoernooi. Supporters zijn natuurlijk weer welkom in de grote sporthal Noorderhavenkade 8…

Quintony 2e van Rotterdam Noord!

Woensdag 13 februari 2013 hebben de groepen 7 & 8 weer aan een toernooi mee gedaan. De volgende sporten konden beoefend worden: dammen, schaken en tafeltennis. Quintony is 2e bij het dammen geworden en kreeg een mooie zilveren medaille. Hij is door naar “the FINAL” in AHOY! Miki is 4e geworden bij tafeltennis! Er waren wederom weer veel supporters van onze school. Leuk!

Brief veldvoetbaltoernooi groepen 5/6 online

Net als voorgaande jaren doen wij van Daltonschool De Margriet weer mee met het veldvoetbaltoernooi voor de groepen 5/6. Dit toernooi wordt georganiseerd door “sport & recreatie Rotterdam” en vindt plaats op woensdagmiddag 20 maart in Overschie of Schiebroek. De informatiebrief met inschrijfstrookje is hier te downloaden. Supporters zijn welkom vanaf 13.00 uur!

1e en 2e plaats basketbalteams tijdens “mini-FINAL”

Woensdag 16 januari 2013 deden wij weer mee met het sport & recreatie Rotterdam basketbaltoernooi voor de groepen 7/8, deelgemeente Noord. Het was weer een sportieve middag, met wederom veel supporters. Bedankt! Na veel wedstrijden tijdens voorrondes, halve finales en finales, hebben onze teams goede resultaten behaald! Ons meisjesteam is, net als voorgaande jaren 1e geworden en gaat naar “the FINAL” in AHOY! Ons jongensteam, is net als vorig jaar 2e geworden. De bekers zijn  vanaf volgende week te bewonderen bij de ingang van de Nolensstraat en in de gang van de Noorderhavenkade. Op woensdagmiddag 13 februari, in de sporthal Noorderhavenkade 8, is het volgende toernooi. Dan doen wij mee met tafeltennis, dammen en schaken. Tot dan, (gym)meester Marc

Winnaars zaalvoetbaltoernooi Rotterdam Noord!

Ons meisjeszaalvoetbalteam is voor de 6e keer in 7 jaar eerste geworden tijdens het zaalvoetbaltoernooi voor basisscholen in Rotterdam Noord! Na weken voorrondes, was vandaag de finaledag. Het werd 8-0 voor ons meisjesteam. Ons jongensteam is 4e geworden en hebben de prijs gewonnen voor “fair play”. Ook een mooie prestatie. Op donderdag 13 juni speelt ons meisjesteam in AHOY tijdens “the FINAL”, tegen de andere deelgemeentes voor de 1e plaats van heel Rotterdam! Meer foto’s in de Bijlage. O ja: “like” ons op facebook: www.facebook.com/DaltonschoolDeMargriet

Goede resultaten tijdens “the FINAL” in AHOY

Donderdag 14 juni 2012 deden onze groepen 7/8 weer mee met vele teams tijdens “the FINAL” in AHOY. Dit jaar kregen al onze spelers een tenue van Daltonschool De Margriet te leen, dankzij onze nieuwe sponsors! De kinderen uit de groepen 7 en 8 hebben in de ochtend veel verschillende sportieve activiteiten kunnen proberen. Zo was er een honkbal clinic, voetbalclinic, zumba, streetdance, frisbee en nog veel meer. Om 12.30 uur starten de wedstrijden. De beste teams uit alle Rotterdamse deelgemeenten deden mee. Na een sportieve middag kwamen de uitslagen binnendruppelen. Onze hockeyjongens zijn 4e geworden. Onze voetbalmeisjes ook 4e. Stan uit groep 8 heeft met judo de 3e plaats behaald en onze basketbalmeisjes zijn 2e geworden! Onze andere teams zijn net niet in de top 4 van Rotterdam beland. Volgend jaar weer!
(Klik op lees verder voor de foto’s!)

Nieuwe sponsors bedankt!

In april 2012 stond er in de maandbrief een oproep: nieuwe sponsors gezocht voor ons schoolsport tenue. Maar liefst 3 ouders hebben nieuwe tenues voor ons aangeschaft. Ab Bol (vader Tibor groep 5): www.lumennetwerk.nl en Roland van Putten (vader Caspar groep 7): www.3po.nl en Frank van Lent (vader Sebastiaan groep 7): www.isisglobal.nl
Heel erg bedankt en we hebben de tenues tijdens “the FINAL” in AHOY al gebruikt!

Leerkrachtenteam 2e plaats BOOR volleybaltoernooi

Niet alleen onze leerlingen winnen vaak tijdens schoolsporttoernooien, ook onze leerkrachten hebben goed gespeeld. Tijdens het BOOR volleybaltoernooi dat elk jaar gehouden wordt, zijn onze leerkrachten 2e geworden! Aan het toernooi deden vele andere bekende BOOR scholen mee, zoals “De Piloot” en “De Wilgenstam”. “De Boog” werd zoals elk jaar eerste.

Uitslagen volleybaltoernooi groepen 7/8

Woensdagmiddag 25 april hebben onze volleybalteams meegedaan aan het “sport en recreatie Rotterdam” volleybaltoernooi voor de groepen 7/8. Het was een sportieve middag en er waren erg veel supporters. De meisjes zijn 2e en de jongens 3e van Rotterdam Noord geworden. Goed gedaan! Na afloop van het toernooi hebben de ouders en meester Marc nog een wedstrijd tegen ongeveer 30 kinderen van Daltonschool De Margriet gespeeld. Dat was een erg leuke afsluiting!

Gezellig veldvoetbaltoernooi groepen 5/6.

De afgelopen weken hebben onze 5 veldvoetbalteams uit de groepen 5/6 wedstrijden gespeeld tegen vele andere scholen uit Rotterdam. Tijdens de wedstrijden waren er veel ouders, leerkrachten en medeleerlingen aanwezig om onze teams aan te moedigen. Het was erg gezellig. Ik wil iedereen bedanken voor hun inzet en in het bijzonder de coaches van de teams. Dit jaar zijn wij tot de halve finale gekomen met twee van onze teams.

Beide hockey teams 1e plaats!

Woensdag 14 maart hebben onze hockeyteams beide de 1e plaats behaald, tijdens het “sport en recreatie” hockey toernooi voor de groepen 7/8! Allebei de teams zijn automatisch geplaatst voor “the FINAL” in ahoy op donderdag 14 juni. Daar spelen onze teams tegen de beste teams uit de andere Rotterdamse deelgemeenten!
Woensdag 21 maart is het volgende toernooi waar wij aan meedoen: het veldvoetbaltoernooi voor de groepen 5/6 bij “voetbalvereniging Leonidas” aan het Erasmuspad 9. Tot dan! (Gym)Meester Marc

Brief veldvoetbaltoernooi groepen 5/6 online

Net als voorgaande jaren doen wij van Daltonschool De Margriet weer mee met het veldvoetbaltoernooi voor de groepen 5/6. Dit toernooi wordt georganiseerd door “sport en recreatie Rotterdam” en vindt plaats op woensdagsmiddag 21 maart bij voetbalvereniging Leonidas aan het Erasmuspad 9. De 2e informatiebrief is hier te downloaden. Supporters zijn welkom vanaf 13.00 uur!

Basketball mini Final: meisjes 1e en de jongens 2e van Rotterdam Noord!

(klik op lees verder voor het verslag…)

Prijzenregen tijdens het TT-DA-SC toernooi!

Woensdag 18 januari hebben meerdere kinderen van Daltonschool De Margriet prijzen gewonnen tijdens het TT-DA-SC toernooi voor basisscholen uit Rotterdam Noord! Bij TafelTennis is Miki 3e geworden. Tom is 3e en Joris 1e bij schaken geworden. Dammen konden “wij” als de beste, want de top 4 bestond alleen uit kinderen van Daltonschool De Margriet: Noa O 4e, Tao 3e, Nemo 2e en Victor G 1e! Goed gedaan. LET OP: woensdag 1 februari 13.30 uur doen onze basketbalteams mee aan het toernooi voor de basisscholen van Rotterdam Noord. Ook dit toernooi is in de sporthal Noorderhavenkade 8. Supporters welkom! Met sportieve groet, (gym)meester Marc

Meisjes 1e en jongens 2e… + fairplay cup gewonnen! zaalvoetbaltoernooi groepen 7/8

UPDATE 4:
Ons meisjesteam is 1e geworden van Noord! De jongens 2e en beide teams gaan naar “the FINAL” in AHOY op donderdag 14 juni! Daar spelen ze tegen de beste teams van de andere Rotterdamse deelgemeenten! En de fairplay cup is dit jaar ook door onze meisjes gewonnen!

UPDATE 3: Ons jongens- en ons meisjesteam hebben gewonnen tijdens de halve finale en zijn door naar de finale op woensdag 14 december in de sporthal Noorderhavenkade 8!

UPDATE 2: Ook de meisjes zijn 1e geworden tijdens de voorrondes en zijn, net als de jongens, ook door naar de halve finale op woensdag 7 december in de sporthal Noorderhavenkade 8!

foto’s “the final 2011” AHOY Rotterdam.

Donderdag 16 juni waren wij aanwezig met meerdere deelnemende teams op “the FINAL” in AHOY. 215 basisscholen uit Rotterdam hebben heel het jaar meegedaan aan schooltoernooien en de winnaars per sport, per deelgemeente, streden om de prijzen in AHOY. Onze teams hebben het erg goed gedaan. De basketbalmeisjes zijn 3e geworden. De voetbaljongens 2e en Satish 1e bij judo!

“the final 2011” AHOY Rotterdam.

125.000 sporters > 13 sporten > Mini Finals in 13 deelgemeenten > 4.500 finalisten in Ahoy > en meer dan 18.000 m2 sport en fun > donderdag 16 juni > THE FINAL 2011 > DON’T MISS IT!

Scholen toernooi Uni-hockey Rotterdam Noord.

Klik onder de foto’s op “Lees verder” voor de tekst!

3e plaats meisjesteam 5/6 stedelijk veldvoetbaltoernooi!

Van de 215 basisscholen in Rotterdam, is ons meisjesteam 3e geworden! Superknap! Vooral de laatste wedstrijd voor de 3e of 4e plek was zeer goed en spannend. De jongens zijn ongeveer 10e geworden. Ouders, supporters en natuurlijk onze spelers: Noa, Manal, Fé, Miki, Ilayda, Rubi, Emma, Isabella en Sophie, bedankt en volgend jaar weer! (gym)meester Marc

brief veldvoetbal 6 april halve finale 2011 groep 5 en 6.doc

klik hier voor de brief halve finale veldvoetbal

Net geen winnaars van het handbaltoernooi

Woensdag 23 maart hebben wij meegedaan met het handbaltoernooi voor de groepen 7/8. Onze teams hebben heel erg hun best gedaan en sportief gespeeld. De sfeer, het samenspel en de verdediging waren erg goed. Helaas hadden wij een beetje pech bij de aanval en ondanks zeer mooie schoten en kansen, net niet genoeg gescoord. Volgend schooljaar beter! De jongens zijn 2e geworden van Rotterdam Noord en de meisjes 4e.
Woensdag 13 april vanaf 13.30 uur doen wij mee met het UNIHOCKEY toernooi, wederom in de sporthal Noorderhavenkade. Supporters welkom! Met sportieve groet, (gym)meester Marc

Twee veldvoetbalteams door naar de Rotterdamse stedelijke halve finale voor de groepen 5/6!

Woensdagmiddag 16 maart 2011 was de dag dat wij van Daltonschool De Margriet weer met 5 veldvoetbalteams, 15 auto’s, 10 fietsen, 45 voetballers, meer dan 20 schoolgenootjes, ongeveer 30 ouders en twee leerkrachten afreisden naar voetbalverenging Leonidas voor de voorrondes van het veldvoetbaltoernooi 2010-2011. Het was een sportieve en gezellige middag met een lekker zonnetje. Qua sportprestaties hebben wij het ook goed gedaan. Ons tweede jongens team is helaas net niet door naar de stedelijke halve finale. Ons eerste jongens- en eerste meisjesteam zijn wel door naar de stedelijke halve finale op woensdagmiddag 6 april bij het Sparta stadion. Iedereen bedankt voor de inzet en voor de leuke middag. Met sportieve groet, (gym)meester Marc

Informatie veldvoetbaltoernooi groepen 5/6

Dinsdag 8 maart krijgen de kinderen die geselecteerd zijn voor onze veldvoetbalteams de laatste informatiebrief mee. U kunt de brief nu al hier downloaden. Supporters zijn ook welkom op woensdagmiddag 16 maart vanaf 13.00 uur bij voetbalvereniging Leonidas! Tot dan, (gym)meester Marc

Medailles voor dammen en schaken.

Woensdag 19 januari organiseerde sport & recreatie Rotterdam Noord voor
het eerst een toernooi voor de sporten tafeltennis, dammen en schaken. De
kinderen van andere scholen uit Rotterdam Noord waren net een beetje beter
dan onze tafeltennisspelers. Eren heeft helaas net geen medaille gewonnen
met tafeltennis. Het dammen en schaken pakte erg goed uit voor onze
school: Zylan uit groep 7 heeft de derde plaats behaald met schaken. Het
damtoernooi heeft goed uitgepakt voor Nemo (3e plaats), Paul (2e plaats)
en Ilham (1e plaats). Ook deze vier kinderen gaan door naar het stedelijk
eindtoernooi “the Final” in AHOY. Goed gedaan! (gym)Meester Marc.

De winnaars van het basketbaltoernooi R’dam Noord zijn:

het meisjes- en het jongensteam van Daltonschool De Margriet! Woensdagmiddag 9 februari hebben onze spelers en vele toeschouwers een spannende middag beleefd. Er deden negen van de 21 scholen mee aan het toernooi en na twee spannende finales hebben onze beide teams gewonnen en gaan op donderdag 16 juni naar “the Final” in AHOY. De bekers zijn te bewonderen bij de ingang van de Nolensstraat. Het volgende scholentoernooi waar wij aan meedoen is het veldvoetbaltoernooi voor de groepen 5 en 6 op woensdag 16 juni. De locatie is nog onbekend, maar wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt op de website van onze school. Met sportieve groet, (gym)meester Marc

Inschrijving veldvoetbaltoernooi groepen 5 en 6 mogelijk t/m donderdag 10 februari

Sport en recreatie Rotterdam organiseert net als voorgaande jaren een veldvoetbaltoernooi voor de groepen 5/6. Woensdagmiddag 16 maart is de eerste ronde van het veldvoetbaltoernooi voor de groepen 5 en 6. U kunt hier de informatiebrief downloaden en het “strookje” naar mij emailen of uitprinten en inleveren. Met sportieve groet, (gym)meester Marc

Kampioenen!!

Vandaag was de zaalvoetbal mini-final voor de groepen 7/8. Er waren weer heel veel ouders, oud-leerlingen en klasgenoten om onze teams aan te moedigen. Hieronder staan een aantal foto’s. Al onze teams werden door de organisatie “Sport en recreatie Rotterdam Noord” geprezen om hun sportieve gedrag. Super! Ons jongens team 2 (Jonas, Bassarme, Tim, Victor K, Mustafa, Bram en Josh) is tweede van Rotterdam Noord geworden! Ons meisjes team (Penny, Gizem, Duygu, Summeye, Nora, Laura, Pita en Rubi) is eerste van Rotterdam Noord! Beide teams gaan naar “the Final” in Ahoy op donderdag 16 juni waar de beste teams van de 14 Rotterdamse deelgemeenten tegen elkaar gaan strijden om de stadstitel. Goed gedaan allemaal! Met sportieve groet, (gym)meester Marc.

15 december mini-final zaalvoetbalcompetitie

Nog 1 keer, tijdens de mini-final, strijden twee van onze voetbalteams tegen andere basisscholen uit Rotterdam Noord. De winnaars plaatsen zich voor de stedelijike final in AHOY op donderdag 17 juni 2011. Vorig schooljaar is ons meisjesteam 3e van heel Rotterdam geworden! Klik hieronder bij “lees verder” voor YOUTUBE filmpjes en voor het wedstrijdschema.  Wie komen er 15 december bij de mini-final kijken? Met sportieve groet, (gym)meester Marc

Zaalvoetbalcompetitie 2010 Noorderhavenkade

Woensdag 10 november start de zaalvoetbalcompetitie 2010 Noorderhavenkade weer. Daltonschool De Margriet doet mee met 2 jongensteams en 1 meisjesteam. Iedereen die onze teams willen komen aanmoedigen zijn welkom! Hieronder staat het competitieschema. Tot woensdag 24 november, (gym)meester Marc
Competitieschema:
10-nov
14:25 – 14:45 Meisjes – De Provenier – De Margriet – (0-3)Smile
14:50 – 15:10 Jongens B – Juliana v Stolberg – De Margriet 2 – (0-7)Smile

Sportvereniging

Zit uw kind al op een sportvereniging?
Zwemlegende Pieter van den Hoogenband schreef een aantal weken geleden een stukje voor een bekende Nederlandse krant. Daarin schreef hij dat sporten een onmisbaar onderdeel van het (gezins)leven is: “Het is gezond, het is gezellig, sporters hebben vaak meer discipline, grijpen eerder hun kansen en kunnen ondernemender zijn.”

Veel kinderen op Daltonschool de Margriet zitten op een sportvereniging. Helaas zitten nog niet alle kinderen op een sportvereniging. Meester Marc weet van alle kinderen van groep 3 t/m groep 8 op welke sportvereniging de kinderen zitten en koppelt kinderen aan elkaar. Op deze manier kunnen kinderen die nog niet op een sportvereniging zitten een keer met een vriendje of vriendinnetje mee om te kijken of de sportvereniging iets voor hun is. Op deze manier zijn al een heleboel kinderen van Daltonschool de Margriet lid geworden van een sportvereniging.

uitslagen “the FINAL’ 2010

Even wat informatie vooraf: In de voorrondes (mini-finals in de deelgemeentes) is bepaald welke kinderen in de finale staan in Ahoy Rotterdam. Leerlingen van 215 basisscholen nemen deel aan het evenement.
Donderdag 17 juni 2010 heeft onze school geweldige resultaten geboekt tijdens “the FINAL” in AHOY, mede dankzij de kinderen en hulpouders die aan het supporten waren. De basketbaljongens zijn 2e van heel Rotterdam geworden! De hockeymeisjes 3e van Rotterdam en de voetbalmeisjes ook 3e van Rotterdam. Satish is 2e met judo geworden. Heel goed gedaan en ik hoop dat we in 2010/2011 weer zo goed en sportief spelen als in 2009/2010! Top! (Gym)meester Marc

the FINAL 2010

Op donderdag 17 juni 2010 vindt het grote eindtoernooi, met alle Rotterdamse kampioenen van het basisonderwijs uit de deelgemeenten, plaats. Bij jullie beter bekend als THE FINAL. Uiteraard zal dit evenement in alle hallen van Ahoy’ plaatsvinden.

De brief en de wedstrijdroosters zijn hier te downloaden!

Vragen? Stuur mij een mailtje: marc.labordus@demargriet.nl

Onze finalisten per sport:
Atletiek: Diede (8), abdelmounaim (7),
Judo: Satish (7),
Voetbal: Penny (7), Yenssi (8), Mylene (8), Anam (8), Betul (8), Rosa (8), Summeye (7), Duygu (7),
Hockey: Fatma (8), Bushra G (7), Tamar (8), Kaylee (8), Doris (7), Nina (7), Adaja (8), Janna (8),
Basketbal: Noa (8), Jesse (8), Raul (8), Kaan (8), Jair (8), Igor (8), Hicham (8),
Handbal: Gianluca, Bas (8), victor (7), Nassredine, Joris (7), Nafiz-han (8), Bassarme (7), Fons (8), Leon (8), damitri (8),

3 veldvoetbalteams door naar de halve finale!

Woensdag 24 maart ben ik met +/-60 kinderen en 15 behulpzame ouders met auto’s naar het veldvoetbaltoernooi voor de groepen 5/6 gegaan. Het was een hele gezellige en sportieve dag. Er waren enorm veel toeschouwers van Daltonschool de Margriet: heel veel ouders, kinderen uit de groepen 3/4/5/6/7/8, juf Britt en meester Jan (5) van Beek. Helaas staan niet alle kinderen en supporters op de foto hieronder… Wij speelden mee met 5 teams en maar liefts 3 teams zijn door naar de halve finale bij sportcomplex Vreelust, nabij het Sparta stadion, op woensdagmiddag 7 april! Klik hier voor de informatiebrief en hier voor het wedstrijdrooster. Tot woensdag! Met sportieve groet, (gym)meester Marc

Atletiek kampioenen naar “the final” in AHOY!

Woensdagmiddag 3 maart was het atletiektoernooi “Noorderhavenkade” voor de basisscholen uit Rotterdam Noord. Daltonschool de Margriet heeft er weer 3 deelnemers voor “the final” in AHOY op donderdag 17 juni bij: Abdelmounaim uit groep 7 heeft de 1e prijs bij verspringen behaald. Diede uit groep 8 is 2e geworden bij de sprint en Yenssi uit groep 8 heeft maar liefst drie 1e prijzen gewonnen. Zij was de beste bij de onderdelen sprint, verspringen en hoogspringen. Goed gedaan en tot woensdag 24 maart bij het voetbaltoernooi voor de groepen 5/6 bij Leonidas vanaf 13.30uur, supporters welkom! Meester Marc.

Brief en wedstrijdrooster veldvoetbal groepen 5/6

Als u hier klikt, kunt u de brief van maart downloaden. Het wedstrijdrooster kunt u hier downloaden! Als u nog vragen heeft, kunt u altijd een e-mail sturen en anders tot woensdagmiddag 12.45 uur op het schoolplein van de Nolensstraat! Meester Marc.

Basketbalteam jongens naar “the FINAL” in AHOY !!

Woensdag 10 februari was het eindelijk zover: het basketbaltoernooi voor de groepen 7 en 8 in de Noorderhavenkade. Er deden 7 scholen mee en er werden 42 wedstrijden gespeeld. Ons meisjesteam is 4e en ons jongensteam 1e van Rotterdam Noord geworden! Erg goed gedaan teams! De jongens gaan door naar “the FINAL” in AHOY !! Er waren veel kinderen en ouders van Daltonschool de Margriet komen supporten, bedankt !!
Klik hier voor de foto’s. Groeten van meester Marc.

Woensdag 10 februari basketbaltoernooi

Daltonschool de Margriet heeft 2 selectieteams die meedoen met het basketbaltoernooi in de sporthal “Noorderhavenkade”. De wedstrijden beginnen om 13.30 uur en zijn rond 17.30 uur afgelopen. Supporters zijn welkom! Het wedstrijdschema is hier te downloaden. Tot woensdag! met sportieve groet, (gym)meester Marc.

De vader van Raul (groep 8) en de moeder van Ryan uit kleutergroep 1/2E van juf Ireen hebben nieuwe t-shirts gesponserd! Klik hier voor de website van de sponser:
DG Creations – ontwerp uw eigen fair trade kleding.

Unihockey meidenteam naar finale in AHOY!

Woensdagmiddag hebben meerdere kinderen die in het unihockey selectieteam  van Daltonschool de Margriet zitten, meegedaan aan een het unihockeytoernooi in de Noorderhavenkade. De jongens van groep 7/8 zijn 3e van Rotterdan noord geworden. De meiden van groep 7/8 zijn 1e van Rotterdan noord geworden en hebben zich daarom geplaatst voor de stedelijke finale in AHOY op donderdag 17 juni!

Woensdag 10 februari van 1400-1700 hebben de basketbal selectieteams wedstrijden in de Noorderhavenkade. Supporters zijn welkom!

Klik hier voor de foto’s van deze sportieve unihockeydag.

 

3 bekers na “schoolvoetbaltoernooi Noorderhavenkade”

Afgelopen 9 december hebben alle drie de voetbalteams van Daltonschool de Margriet, na maanden voetballen op woensdagmiddag, een beker gewonnen! Het meisjesteam is 2e van Rotterdam Noord geworden, jongensteam 2 is 4e van Rotterdam Noord geworden en jongensteam 1 heeft de sportiviteitsprijs gewonnen. De sportiviteitsprijs kan een team alleen winnen, als de spelers en coach het meest sportieve en dus sociale team zijn. Wij zijn erg trots op alle voetbalteams van Daltonschool de Margriet. Volgend jaar weer!
Met sportieve groet, (Gym)meester Marcenkele spelers van diverse voetbalteams met de 3 bekers!Enkele spelers van diverse voetbalteams met de 3 bekers!

Finaledag “schoolvoetbaltoernooi Noorderhavenkade”

Woensdag 9 december is de finaledag “schoolvoetbaltoernooi Noorderhavenkade”. De winnaars gaan naar “the Final” in AHOY op donderdag 17 juni 2010!
Wie komen onze teams vanaf 14.00uur aanmoedigen??
Met sportieve groet, (Gym)meester Marc

Zaalvoetbalcompetitie 2009 Sporthal Noorderhavenkade

De Competitie

Bij de meisjes kiezen we voor 1 poule van 5 waarbij er een halve competitie afgewerkt zal worden. De nummers 1 en 2 van de poule spelen een finale, die uitmaakt wie de winnaar van de zaalvoetbalcompetitie wordt.

Bij de jongens kiezen we voor 1 poule van 5 en 1 poule van 4 teams. Zij spelen een halve competitie. De nummers 1 en 2 van de poules gaan door naar de halve finales en spelen vervolgens de kruisfinales, om uit te maken wie de uiteindelijke winnaar van het toernooi wordt.

Poule indeling

Meisjes
Combinatie 70
Prinses Beatrixschool
Daltonschool de Margriet
Juliana van Stolberg
OBS De Klimop

Jongens

Poule A
Combinatie 70
Prinses Beatrixschool
Provenier 1
Dalton de Margriet 2
OBS De Klimop 2

Poule B
Dalton de Margriet 1
Provenier 2
Juliana van Stolberg
OBS De Klimop 1

 

Kampioenen!

Woensdag 4 maart hebben alle drie de voetbalteams, na maanden wedstrijden tegen andere scholen gespeeld te hebben, een beker gewonnen! Het meisjesteam is net als vorig jaar 1e van Rotterdam Noord geworden. Jongens team 1 is 2e van Rotterdam Noord geworden en Jongens team 2 heeft de sportiviteitsprijs gewonnen. Het meisjesteam 1 en het jongensteam 1 gaan Rotterdam Noord vertegenwoordigen in juli tijdens “THE FINAL” in AHOY!