Inloggen voor kinderen thuis – uitleg

Uw kind wil thuis (verder) werken in de schoolsoftware. Inloggen thuis doet u via de URL https://thuis.basispoort.nl Anders dan uw kind gewend is op school, moet thuis een gebruikersnaam en wachtwoord worden ingevoerd. Log als ouder/verzorger voor hen in bij het startscherm van Basispoort. Dit doet u met het e-mailadres dat bij ons op school bekend is en waarop u de nieuwsbrief krijgt bezorgd.  Maar laat uw kind mee kijken bij het inloggen. Bent u thuis ingelogd bij Basispoort, dan ziet u een scherm met een plaatje met daaronder de naam van uw kind. Er worden meerdere plaatjes getoond, als u meerdere kinderen op deze school heeft. Uw zoon of dochter klikt nu op het hem of haar bekende plaatje met zijn of haar naam. Basispoort vraagt dan om zijn of haar pincode of wachtwoordplaatje. Daarvoor gebruikt uw kind het zelfde wachtwoord (vier cijfers) of wachtwoord- plaatje als op school (plaatjes worden gebruikt voor beginnende lezers). Basispoort toont nu het software-overzicht voor uw kind. Door een icoontje te dubbelklikken, opent de software zich.

Voor sommige programma’s op Basispoort zoals Staal, is het nodig om Flash te gebruiken. In dit documentje staat hoe flash kan worden aangezet in verschillende browsers. Op een iPad gaat dit helaas niet.

Inloggen voor kinderen thuis – in stapjes

Stap 1:

1. Ga naar https://thuis.basispoort.nl

Stap 2:
Log in bij Basispoort. Uw gebruikersnaam is uw, bij ons op school bekende (in Parnassys) e-mailadres waarop u ook mails van school ontvangt.  Het wachtwoord maakt u zelf aan, of heeft u al eens aangemaakt. Bent u dit wachtwoord vergeten, druk dan op “wachtwoord vergeten”. U krijgt dan een link om uw wachtwoord te resetten.

page2image2897286064

 

page2image2897295296 page2image2897295584

Stap 3:

Laat uw kind klikken op zijn of haar naamplaatje

Stap 4:

Laat uw kind zijn of haar wachtwoord intikken of op zijn of haar wachtwoordplaatje klikken. Dat is het wachtwoord dat de leerlingen zelf gebruiken op school om in te loggen. De groepsleerkrachten kennen deze pincodes.

page3image2866596112 page3image2866596736

Meerdere leerlingen onder 1 account.

Is uw zoon of dochter klaar met het thuis werken in software en wordt het programma gesloten, dan wordt ook vanzelf uitgelogd bij Basispoort. Wil hij of zij weer verder, of wil een broer of zus (zelfde school) thuis software gebruiken, dan moet opnieuw worden ingelogd bij https://thuis.basispoort.nl

Wachtwoord vergeten

Bent u het wachtwoord vergeten om basispoort binnen te komen, druk dan op de knop wachtwoord vergeten. U krijgt dan op uw eigen, bij ons in Parnassys bekende mailadres, een link om het wachtwoord te resetten.

Is uw kind het wachtwoord vergeten dat hij/zij op school gebruikt om daarna verder in te loggen dan kunt een e-mail sturen naar ict@demargriet.nl