Kom je mee Zoomen?

Normaal zoemt het van gezelligheid op school. Maar nu de school dicht is, is het maar een stille boel op school. En thuis is het ook maar stil. Konden we elkaar maar weer wat meer zien en horen.

Deze week zullen al een aantal leerkrachten proberen om met jullie te gaan videobellen. Als dit goed werkt, zullen er volgende week meer groepen mee gaan werken.

Via computers, tablets en telefoons kunnen we gelukkig wel videobellen. Met een groep of zelfs met de hele klas. Gewoon om even de week door te nemen of vragen te stellen over de lesstof.

Fijn om af en toe je klasgenootjes te zien tijdens de dagen dat je nu thuis alleen aan het werk bent.

Zoom is een programma waarmee dit makkelijk en gratis kan. Er zijn al veel scholen die daar, in in deze periode, mee werken.

Zoom is programma waarmee we online bijeenkomsten kunnen houden. We kunnen bij elkaar komen als klas of als team zonder dat we op school hoeven te zijn.

Om een bijeenkomst te organiseren kan de leerkracht een uitnodiging sturen aan (de ouders van) de leerlingen met twee gegevens: een bijeenkomst-ID en een wachtwoord.

uitleg

Om mee te kunnen doen aan een video-bijeenkomst via ZOOM, heb je een computer, tablet of telefoon met camera en microfoon nodig.

Op de computer log je in via: zoom.us/join.

Je vult op de startpagina pagina het bijeenkomst-ID (meeting ID) in dat je van je leerkracht hebt ontvangen. Daarna klik je op join en kom je op een pagina waar je het wachtwoord moet invullen. Daarna wordt gevraagd om je camera en je microfoon aan te zetten. Als je dat ook hebt gedaan, zie je opeens de leerkracht en misschien al wat klasgenootjes op je scherm.

Op een tablet, iPad of een telefoon moet je eerst de Zoom app installeren die je kunt downloaden in de App Store of de Play Store.

kies: join a meeting

vul de meeting ID in en kies Ga.

In de app vul je eerst de meeting ID in. Je vult ook meteen je voornaam in zodat iedereen weet wie er mee doet aan het gebrek.  Dan druk je op Join the meeting. Bij het volgende tabblad vul je het wachtwoord in van de meeting.

De eerste keer is het even zoeken hoe je het geluid op je telefoon goed aanzet. Bij een volgende sessie blijven de instellingen bewaard.

Let op: Leerlingen hebben dus geen eigen account nodig.  Maar als het wel van je ouders mag, mag het van ons natuurlijk ook.

Veel plezier bij het Zoomen.

extra info voor leerkrachten